Главная страница
Контакты

    Басты бет


Программа деген не? А қолданбалы программаларда пайдаланалатын компоненттер туралы ақпарат сақталатын файлдар жиыны

жүктеу 62.92 Kb.



жүктеу 62.92 Kb.
Дата23.10.2017
өлшемі62.92 Kb.

Программа деген не? А қолданбалы программаларда пайдаланалатын компоненттер туралы ақпарат сақталатын файлдар жиыны


Сыныбы………………….. Аты жөні………………………………….. 1. Программа деген не А) қолданбалы программаларда пайдаланалатын компоненттер туралы ақпарат сақталатын файлдар жиыны Б) процессор орындай алатын екілік кодтардың жиыны В) пайдаланушы интерфейсін құру барысында қолданылатын элемент Г) програмистің қойған есебін шығару үшін процессор орындауға тиісті болатын командалар немесе нұсқаулардың жиыны 2.
Пайдаланушы (Пользователь; user, subscriber) - 1) асқа жүйенің ресурстарын пайдаланатын программа немесе жүйе; 2) терминал(пернетақта мен экран) арқылы электрондық машинамен бірлесіп әрекет жасайтын адам.
Ақпарат Ақпарат (лат. informatio - түсіндіру, мазмұндау) ұғымы күнделікті өмірден бастап техникалық салада пайдаланылатын көп мағыналы ұғым. Жалпы алғанда бұл ұғым шектеу, байланыс, бақылау, форма, инструкция, білiм, мағына, құрылым, бейнелеу, сезіну тағы басқа ұғымдармен тығыз байланысты.
Basic Visual деген не А) программаларды жазуға арналған Windows ОЖ- нің басқаруымен жұмыс істейтін программалау жүйесі Б) программаларды жазуға арналған Macintosh ОЖ- нің басқаруымен жұмыс істейтін программалау жүйесі В) мәтіндік құжаттарды әзірлеуге арналған Windows ОЖ- нің басқаруымен жұмыс істейтін жүйе Г) графикалық кескіндерді өңдеуге арналған Windows ОЖ- нің басқаруымен жұмыс істейтін жүйе 3.
Графика - (гр. graphein, тырнау, жазу, салу дегеннен) Жазуда қолданылатын таңбалардың (әріп және тыныс белгілерінін) жиынтығы. Жазу танбалары жүйесі мен тілдін фонетикалық жүйесінің ара қатынасын, байланысын білдіреді.
Кескін Кескін (изображение; display image pict (picture) - 1) ақпаратты бейнелеу, мәліметтерді көзге көрінетіндей ұсыну; көзбен көру бетіне бір уақытта шығаруға болатын шығу мен сегменттер примитивтерінің жиынтығы; 2) apple фирмасының macintosh компьютерлеріне арналған мәліметтердің көлемін кішірейтіп тығыздауға мүмкіндік беретін, қозғалмайтын мультимедиа-кескіндерге арналған пішім.
Visual Basic - ті жоба дегеніміз- бұл ..... А) Visual Basic- тің жұмысын басқарушы файлдар Б) процессор орындай алатын екілік кодтардың жиыны В) қолданбалы программаларда қолданылатын компоненттер туралы мәлімет сақталатын файлдардың жиыны Г) пайдаланушының интерфейсін құруда қолданылатын элемент 4. Пайдаланушының интерфейсі дегеніміз не А) прогарммистің қойған есебін шығару үшін процессор орындауға тиісті болатын командалар немесе нұсқаулардың жиыны Б) қолданбалы прогрммада қолданылатын компонненттер туралы мәлімет сақталатын файлдардың жиыны В) процессор орындай алатын екілік кодтардың жиыны Г) сіздің қолданбалы программаңыздың бейнесі , яғни, сіздің программаңыз іске қосылғаннан кейін пайдаланушының көргені 5.
Интерфейс (Interface-inter-өзара, і face-бет жағы) - 1) программалаушылардың кәсіптік тілінде - өзара әрекеттесу "жазықтығы", пайдаланушы мен компьютердің қарым-қатынасы, яғни екі жүйенің немесе адам мен компьютердің өзара мәліметтер алмасуын жасақтайтын аппараттық-программалық құралдардың жиынтығы; 2) есептеуіш жүйе құрылғыларының не (немесе) программалардың өзара әсерлесуін жасақтайтын құралдар мен ережелер жиынтығы; есептеуіш жүйедегі құрылғыларды үйлестіру немесе жүйелер арасында үйлестіруге пайдаланылатын үйлестіргіш техникалық және программалық құралдар жиынтығы; жүйелердің, құрылғылардың немесе программалардың екі арасын бөлу шекарасы; екі қызметтік құрылғының және олардың қосылу, алмасу сигналдары және т.б. сипаттамаларымен анықталған шекарасы; 3) ішкі программаға басқаруды беру мен бастапқы программаға қайту процедурасы туралы сипаттамалар мен келісімдер жиынтығы.
Visual Basic- тегі форма деген не А) жеке модуль орындайтын бағыныңқы программа Б) керек оқиғаның өңдеушісіне прогрмманың бастапқы кодымен орын ауыстыру құралы В) басқарудың элементтері орналасқан контейнер Г) ақпаратты сақтауға арналған объект 6. Visual Basic- тегі оқиғаны өңдеу процедурасы деп нені атайды А) дербес модуль сияқты орындалатын бағыныңқы программа Б) белгілі бір ат берілген, программалау тілінің операторларынан тұратын, кодтың дербес блогі В) берілген объектіден оқиға пайда болған сәтте орындалатын кодтың бөлігі Г) керек оқиғаның өңдеушісіне программаның бастапқы кодымен орын ауыстыру құралы 7. Visual Basic- тегі бағыныңқы программа оқиғаны өңдеу процедурасы мынадай сөздермен басталады: А) Private Sud Б) End Sud В) cmdExit_Click Г) Exit 8. }Visual Basic- те таңдап алынған элементтің қасиеттерін өзгерту үшін қолданылады: А) қасиеттер терезесі Б) өткізгіштер терезесі В) форма терезесі Г) жобаның қасиеті 9. Visual Basic ішкі программа- оқиғаны өңдеу процедурасы сөздермен бітіріледі: А) Private Sud Б) End Sud В) cmdExit _ Click () Г) Exit Sud 10. Бағыныңқы программа деген не А) сіз формаларға орналастырған барлық объекттлердің тізімі Б) кодтың берілген объектіден оқиға пайда болған кезде орындалатын кодтың бөлігі В) керек оқиғаның өңдаушісіне программаның бастапқы кодымен орын ауыстыру құралы Г) белгілі бір ат берілген , программалау тілінің операторларынан тұратын кодтың дербес блогі 11. Visual Basic-те басқару элементінің параметтірлері, оның сыртқы түрлеріне, формаларына және олармен орындалатын функцияларға әсер ететін, қалай аталады А) басқару элементтерінің массиві Б) басқару элементінің сыртқы пішіні В) басқару элементінің қасиеттері Г) компиляция 12. Visual Basic- те басқару элементінің аты қай қасиетте сақталады А) ( Name) Б) Caption В) Picture Г) Left 13. Visual Basic - те басқару элементінің позициясы оның контейнерінің жоғарғы шетінен қарағанда қай қасиетте қойылады А) Left Б) Top В) Width Г) Htight 14.
Позиция (лат. posіtіo - орны, жағдайы, орналасқан жері) - Қандай да бір нәрсенің орны, орналасуы (мысалы, шахмат тақтасындағы фигуралардың позициясы); Шекті музыкалық аспаптың мойнындағы сол қолдың бір жерде тұрып, дыбыстардың белгілі бір кезектігін орындайтын орны; Классикалық бидегі қолды ұстап тұру мен аяқтарды қоюдың бұлжымас ережелері.
Visual Basic - е басқару элементінің позициясы оның контейнерінің сол жақ шетінен қарағанда қай қасиетте қойылады: А) Heidht Б) Top В) Width Г) Left 15. Visual Basic - те басқару элементінің биіктігі қай қасиетте қойылады: А) Heidht Б) Width В) Top Г) Left 16. Visual Basic - те басқару элементінің ені қай қасиетте қойылады : А) Left Б) Heidht В) Top Г) Width 17. Visual Basic - ің пайдаланушыға басқару элементімен жұмыс істеу мүмкіншілігін беретін қасиеті А) Visible Б) Enabled В) AutSize Г) BackStyle 18. Visual Basic - тегі программа орындалып тұрған уақытта басқару элементінің көрсетілуін анықтайтын қасиет: А) BaskStvle Б) Enabled В) AutoSize Г) Visble 19. Visual Basic - тегі басқару элементін оның құрамымен автоматты үндестіретін қасиет: А) Enabled Б) BackStyle В) AutoSize Г) BackColor 20. Visual Basic - тің басқару элементіндегі мәтінді бейнелейтін қасиеті: А) Name Б) Caption В) DataSource Г) Font 21. Visual Basic - тің басқару элементінде қолданылатын шрифтің типін бейнелейтін қасиеті: А) ForeColor Б) DataSource В) Font Г) Caption 22. Visual Basic - тің басқару элементінде қолданылатын шрифтің түсін анықтайтын қасиеті: А) ForeColor Б) Font В) BackColor Г) Apperance 23. Visual Basic - тегі басқару элементін айнала жиектеудің типін анықтайтын қасиет: А) ForeColor Б) BackColor В) BorderStyle Г) Apperance 24. Visual Basic - тің басқару элементінің фонының түсін анықтайтын қасиеті: А) Apperance Б) BorderStyle В) ForeColor Г) BackColor 25. Visual Basic -тің басқару элементіндегі графикалық объектіні бейнелейтін қасиеті: А) Enabled Б) Visible В) Picture Г) Load Picture Жалпы балы..................... 10 сынып 2 нұсқа политех 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Г А В Г В В А А Б Г В А Б Г А Г Б Г В Б В А В Г В


жүктеу 62.92 Kb.